More

  Vlada Brčko: Počele aktivnosti na izradi projekta informatizacije zdravstvenog sistema

  spot_imgspot_img

  Novinar: Adis Mujdanović

  U nastavku 57. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine primila je k znanju Informaciju o izradi projektno-tehničke dokumentacije za uspostavljanje integralne informatizacije zdravstvenog sistema, saopćeno je danas iz ove institucije.

  Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sabrija Čandić kazao je u izjavi za medije da se krenulo sa aktivnostima na izradi projekta informatizacije zdravstvenog sistema koji će stvoriti mogućnost stalne i permanentne komunikacije zaposlenih, ali i pacijenata.

  “Dobit će se i niz drugih stvari koje će biti iskorak u pružanju kvalitetnije usluge – od elektronskog recepta, knjižice, distribucije slike itd.”, naveo je on.

  Članovi Vlade danas u usvojili i Zaključak o davanju saglasnosti Pododjelu za veterinarstvo za izdavanje pasoša vlasnicima i držaocima pasa, mačaka i pitomih vretica.

  Usvojili su nekoliko odluka koje se odnose na izmjenu članova Policijskog odbora iz reda policijskih službenika.

  Usvojena je Odluka o imenovanju Radne grupe za izradu strategije saradnje sa iseljeništvom.

  Izmijenjena je Odluka o imenovanju predstavnika Distrikta u zajednički monitoring odbor IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014–2020.

  Vlada je dala saglasnost na Protokol o saradnji Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike srpske u vezi s ortopedskim pomagalima za ratne vojne invalide amputirce i paraplegičare, te usvojila Zaključak o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o visini naknade članu Komisije za kategorizaciju psihofizički ometene djece i omladine u razvoju za rad van radnog vremena.

  Na prijedlog Direkcije za finansije usvojen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o visini naknade za usluge Sektora za obradu finansijskih izvještaja i licenciranje Direkcije za finansije te primljen k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta za novembar i decembar 2018. godine, navedeno je u saopćenju Vlade.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight + = ten

  Čitano

  Povezani članci