More

  Vlada Brčko distrikta: Usvojene izmjene Zakona o budžetu, privremeno finansiranje do 31. marta

  Glasanju za izmjene Zakona nisu prisustvovali članovi koalicije Srpska demokratska stranka - Narodni demokratski pokret.

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je na nastavku 16. redovnog zasjedanja izmjene Zakona o budžetu, u dijelu koji se odnosi na Odluku o privremenom finansiranju, a koje će izmjenama Zakona moći da se obavlja najduže u prva tri mjeseca fiskalne godine, a najkasnije do 31. marta tekuće godine, saopćeno je iz Sektora za informiranje Vlade.

  Glasanju za izmjene Zakona nisu prisustvovali članovi koalicije Srpska demokratska stranka – Narodni demokratski pokret.

  Gradonačelnik Siniša Milić izrazio je žaljenje što ove izmjene zakona nisu usvojene jednoglasno, te što se nisu mogla čuti argumentovana obrazloženja da ne dođe do spomenutih izmjena zakona.

  Siniša Milić [Ustupljeno Otisku]
  Milić i direktor Direkcije za finansije Mato Lučić istakli su da će se ovakvim izmjenama zakona doći do kvalitetnije i transparentnije te brže procedure usvajanja najvažnijeg finansijskog akta Distrikta – budžeta.

  Zakonom je predviđeno da će se, u slučaju da budžet ne bude donesen do 31. marta, obustaviti sve isplate iz budžeta, uključujući i plate službenika, članova Vlade i poslanika.

  Gradnja mosta u Krepšiću počinje za 30-ak dana?

  Članovi Vlade primili su k znanju i Informaciju o realizaciji projekta izgradnje mosta u Krepšiću te bi se, kako je istaknuto, prema predviđenoj dinamici, za 30-ak dana, ukoliko prođu sve skupštinske procedure, moglo početi s gradnjom.

  Usvojeni su i akcioni planovi za otklanjanje nedostataka po izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, za 2016. godinu.

  Na današnjoj sjednici imenovan je predstavnik Distrikta za člana Implementacionog tima za projekat “Pojednostavljenje i unapređenje zapošljavanja u državnu službu” u sklopu implementacije Akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine [BiH] – reformska oblast upravljanje ljudskim potencijalima, kao i predstavnik za ocjenjivanje ponuda i praćenje projekta na državnom nivou “Baza podataka o saobraćajnim nezgodama u BiH”.

  Sredstva za manifestacije

  Vlada je održala i 16. vanrednu sjednicu, na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu za 2017. godinu – II. dio.

  Šef Odjeljenja Pero Gudeljević rekao je da je riječ o utrošku sredstava za manifestaciju “Prvi međunarodni plivački maraton” i kulturno-sportsku manifestaciju “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2017”.

  On je naveo da je za plivački maraton izdvojeno 10.000 konvertibilnih maraka [KM], dok je za tradicionalnu ljetnu manifestaciju “Savski cvijet” izdvojeno 77.000 KM, stoji na kraju saopćenja.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × six = twenty four