More

  Vlada Brčko distrikta: Izgradnja stambenog objekta za višeporodično stanovanje

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 17. redovnoj sjednici Izvještaj Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, Službe za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina za prva tri mjeseca 2017. godine, kao i Pravilnik o zauzimanju javnih i drugih površina privremenim građevinama na području Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Sektora za informiranje Vlade.

  Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove usvojena je Odluka o utvrđivanju kriterija za sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede Hašemitske kraljevine Jordan o saradnji u oblasti poljoprivrede.

  Usvojen je Izvještaj o radu Inspektorata Brčko distrikta BiH za period od januara do marta 2017. godine.

  Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Izvještaj o utrošku grantova Odjeljenja za javnu sigurnost dodijeljenih iz budžetskih sredstava za 2016. godinu koji su dodijeljeni nevladinim organizacijama koje se bave humanim deminiranjem, zaštitom i spašavanjem, vatrogasnim društvima i obrazovnim i naučnim institucijama te Izvještaj o utrošku grantova neprofitnim organizacijama.

  Primljen je k znanju i Izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH pri Vijeću ministara BiH za 2016. godinu.

  Vlada je prije 17. redovne iscrpila i dnevni red 16. redovne sjednice i usvojila Informaciju o realizaciji izgradnje stambenog objekta sa osam stanova za višeporodično stanovanje u okviru Regionalnog programa za stambeno zbrinjavanje, saopćeno je.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  Balkan ugrožen?!

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × one = 5