More

  Vlada Brčko distrikta BiH: Stambeno zbrinjavanje, zakup javne površine…

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je okončala 42. redovnu sjednicu odobrivši, na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Smjernice za izradu nacrta odluke o kriterijima za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica i izbjeglica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu za 2022. godinu.

  Također su odobrene Smjernice za izradu nacrta odluke o utvrđivanju kriterija za davanje u zakup i mjesečne cijene zakupa javne površine u vlasništvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom, te Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak na prijedlog Direkcije za finansije Distrikta.

  Vlada Distrikta je, ujedno, započela 43. sjednicu usvojivši Prijedlog odluke o odobravanju transfera i programa utroška sredstava Radio-novinske i izdavačke ustanove „Radio Brčko“.

  Na prijedloge Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, usvojene su tri odluke o odobravanju programa utroška sredstava: Donacija Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH i to za saradnju u programu prevencije i brige o djeci žrtvama roditeljske zloupotrebe, za podršku aktivnosti odgovora na pandemiju COVID-19 i proces vakcinacije, te za saradnju na projektu „Briga i zdravlje“.

  Izvor Vlada BD BiH

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  22 − = fourteen