More

  Vlada Brčko distrikta BiH: Radi se na regulacionim planovima Mujkići II, Ivici, Brezik I i Brezik II

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na današnjoj 42. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobrila je Nacrt odluke o odobravanju izmjena regulacionog plana dijela stambenih naselja Mujkići II i Ivici na prijedlog Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, saopšteno je iz Vlade.

  Također, odobren je Nacrt odluke o pristupanju izradi regulacionog plana dijela stambenih naselja Brezik I i Brezik II.

  Na prijedlog istog odjeljenja, Vlada je odobrila Nacrt odluke o odobravanju prijedloga Strategije prostornog razvoja Brčko distrikta BiH, kojim se definišu dugoročni ciljevi prostornog planiranja i razvoja u skladu s ukupnim ekonomskim, socijalnim i kulturno-historijskim razvojem te će isti biti izložen na stalni javni uvid u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

  Donacije, subvencije i transferi

  Vlada je na sjednici usvojila Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška tekućih donacija, subvencija i transfera u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrenih budžetom Distrikta za 2022. godinu, a odnosi se na programe podsticaja u poljoprivredi po zahtjevima iz 2022. godine i ranijeg perioda, nabavke šumskih sadnica za pošumljavanje i popunjavanje sastojine na ime uplate sredstava za prostu reprodukciju u privatnim šumama te naknade štete u skladu sa Zakonom o veterinarstvu Bosne i Hercegovine. 

  Na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava kapitalnih donacija pojedincima i ostalih donacija pojedincima u 2022. godini.

  Ovaj program se, između ostalog, odnosi na obnovu individualnih stambenih objekata raseljenih lica i povratnika, te stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu BiH.

  Vlada je također odobrila Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za realizaciju programa stambenog zbrinjavanja, sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta za ovu godinu. 

  Odjeljenje za komunalne poslove izvijestilo je Vladu o završetku radova rekonstrukcije ulice i vodovodne mreže u Ulici Mladena Maglova u mjesnoj zajednici Srpska Varoš, te je data saglasnost za isplaćivanje okončanih radova, navedeno je u saopštenju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img