More

  Vlada Brčko distrikta BiH održala redovne sjednice

  spot_imgspot_img

  Vlada Brčko distrikta BiH iscrpila je dnevni red treće redovne sjednice na kojoj je usvojila Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o vrsti i visini naknade za rad Centralne popisne komisije za popis stalnih sredstava i obaveza odjeljenja Vlade i institucija Brčko distrikta BiH prema izvorima sredstava na dan 31. 12. 2020. godine, na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, saopšteno je danas iz Vlade.

  Primljen je k znanju Izvještaj o radu Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH za 2020. godinu kao i Godišnji izvještaj o radu Vijeća za računovodstvo i reviziju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

  Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o prijenosu kapitalnih projekata u Budžet Brčko distrikta BiH za 2021. godinu. Ovim zaključkom daje se uputstvo organima javne uprave o postupanju s kapitalnim projektima koji se nalaze u budžetu kapitalnih potreba počevši od 2018. godine, a koji do 31. 12. 2020. godine nisu realizovani.

  Otvorena je četvrta redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH na kojoj je primljena k znanju Informacija o dosadašnjem toku realizacije Odluke o povjeravanju vanrednog održavanja/rekonstrukcije mosta Brčko – Gunja preko korita rijeke Save.

  Primljena je k znanju i Informacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu o stanju privrede na području Brčko distrikta BiH sa osvrtom na djelatnosti koje su najviše pogođene zbog COVID-19 kao i Informacija Odjeljenja za obrazovanje u vezi s isplatom stipendija. Spomenute informacije su proslijeđene u skupštinsku proceduru.

  Članovi Vlade usvojili su i amandman na Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnoj službi u organima javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopštenju.

  Čitano

  Povezani članci