More

  Vlada Brčko distrikta: Bez izjašnjenja o Zakonu o visokom obrazovanju

  Sjednici nije prisustvovala šefica Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, koja ima afirmativni glas.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu, u nastavku 29. redovne sjednice, nije se izjasnila o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Distriktu, jer sjednici nije prisustvovala šefica Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, koja ima afirmativni glas.

  “Zakon je rezultat potrebe da se obezbijede procedure vezane za akreditaciju i licenciranje visokoškolskih ustanova na području distrikta Brčko, budući da je važeći manjkav i nije propisivao odgovarajuću proceduru. Nije se referisao i na status univerziteta, odnosno odjeljenja univerziteta čije je sjedište izvan Brčko distrikta. Ovaj zakon bi trebalo, uz određene ispravke koje su načelno dogovorene, da odgovori na sva ta pitanja. Također, jedan od prijedloga će se odnositi na potrebu organizovanja stručne i javne rasprave na temu ovog zakona”, kazao je u izjavi medijima gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

  Na ovoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o visini naknade za rad predsjedniku i članovima Vijeća za računovodstvo i reviziju Distrikta.

  Odobrene su i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u organima javne uprave Distrikta.

  Informacija o tržnici Arizona vraćena je na doradu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty six − twenty four =