Vlada BDBiH: Određene lokacije za izgradnju groblja/mezarja

Šef Odjela za komunalne poslove Zoran Bulatović kazao je u izjavi za medije da je u Odluci predloženo da će nadležni odjel u saradnji sa vjerskom zajednicama upravljati tim lokacijama.

Foto: Vlada BDBiH

Novinar: Adis Mujdanović

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je da je danas započela 64. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjelu za komunalne poslove za privremeno upravljanje nekretninama koje su određene kao lokacije za izgradnju groblja/mezarja na području ove lokalne zajednice.

Šef Odjela za komunalne poslove Zoran Bulatović kazao je u izjavi za medije da je u Odluci predloženo da će nadležni odjel u saradnji sa vjerskom zajednicama upravljati tim lokacijama.

„Odjeljenje je postupilo po odluci Skupštine Brčko distrikta BiH iz 2012. godine i provelo kompletnu proceduru i predložilo danas Vladi na usvajanje koju smo usvojili i ona nakon ovoga ide u daljnju skupštinsku proceduru. Na zahtjev Islamske zajednice u Brčkom dodijeljene su lokacije na području MZ Broda koja je površine oko 80.000 kvadratnih metara i lokacija postojećeg mezarja kod Pete osnove škole koja je površine oko 8.000 kvadratnih metara i tu se radi o proširenju. Na zahtjev Srpske pravoslavne crkve dodijeljene su dvije lokacije. Jedna se nalazi na Kobiliću u MZ Breziku površine oko 30.000 kvadratnih metara i lokacija Potočari površine oko 150.000 kvadratnih metara. Nadamo se da ćemo na ovaj način na duži period riješiti tu problematiku s tim što nam ostaje obaveza da, ukoliko isti zahtjev uputi Katolička crkva, imamo obavezu da lokacije na teritoriji Ulović i Dubrave u skladu sa njihovim potrebama isto provedemo proceduru“, izjavio je on.

Vlada je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila i Prijedlog zaključka u vezi sa primjenom Pravilnika o načinu i uslovima za ostvarivanje prava na podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji u 2019. godini.

Nastavak 64. redovne sjednice bit će održan u petak, 2. augusta, navedeno je u saopćenju Vlade BDBiH.

--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

43 + = forty eight