More

  Vježba ‘Jackal Stone 2017’ u Brčko distriktu

  Vježba Jackal Stone je dio Programa zajedničke obuke i vježbi Evropske komande vojske SAD.

  U mjesecu junu na području Bosne i Hercegovine održat će se vježba “Jackal Stone 2017”. Pripreme za vježbu Jackal Stone 2017 će početi dolaskom pripadnika Vojske SAD u BiH u junu. Vježba Jackal Stone je dio Programa zajedničke obuke i vježbi Evropske komande vojske SAD, čiji je cilj poboljšanje interoperabilnosti sa savezničkim i partnerskim državama.

  Jackal Stone 2017 je bilateralna vježba tokom koje će biti korišten realni scenario prijetnje u cilju poboljšanja interoperabilnosti između sigurnosnih snaga SAD i njihovih bh. partnera. Vježba će pomoći pripremi učesnika za uspješno provođenje operacija u zajedničkom i kombinovanom okruženju uz podršku civilnih i vladinih agencija zemlje domaćina.

  Koordinacione aktivnosti za vježbu Jackal Stone provođene su tokom proteklih godinu dana, a sama vježba će se održati u junu na području BiH. Svi manevri i događaji su pripremani u saradnji sa zvaničnicima javne bezbjednosti. Scenario vježbe osmišljen je tako da odražava relevantne sigurnosne izazove, ali nema nikakve veze sa stvarnim događajima.

  Kako je predviđeno na području Brčko distrikta BiH vježba će se održati početkom mjeseca juna.

  Učesnici u vježbi se unaprijed zahvaljuju za razumijevanje.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty six − 19 =