Višković, mandatar za sastav Vlade RS-a: Prvi korak ukidanje ministarstva za izbjeglice

  Prije formiranja vlade planirane su izmjene u njenom sastavu, pa će ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica postati sekretarijat, a ministarstvo privrede, energetike i rudarstva biće podijeljeno na dva ministarstva.

  Foto: AA

  Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, imenovala je danas Radovana Viškovića iz SNSD-a za mandatara za sastav nove vlade RS, javlja Anadolu Agency (AA).

  Na konferenciji za novinare održanoj jutros u Palati Republike u Banjaluci nakon sastanka sa Željkom Cvijanović, Radovan Višković je rekao da će prioriteti novog mandata biti privreda i realni sektor.

  Višković je diplomirani inženjer saobraćaja iz Milića i jedan od potpredsjednika SNSD-a.

  Cvijanović ga je današnjom odlukom predložila Narodnoj skupštini za kandidata za predsjednika Vlade RS.

  Višković je najavio da će  prvi korak, prije formiranja nove vlade biti zakonske izmjene vezane za minsitarstva, te da će na prvoj sjednici skupštine biti ukinuto ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica.

  “Ovo ministarstvo postaje sekretarijat, a u njihovu nadležnost se dodaju migracije. Ministarstvo privrede, energetike i rudarstva biće razdvojeno na dva ministarstva pa će biti ministarstvo privrede, a drugi dio ostaje rudarstvo i energetika”, rekao je Višković i dodao da se zbog ustavnih odredbi broj ministarstava ne može mijenjati te će ih ostati 16.

  On je istakao da se ministarstvo privrede može posvetiti onome što je vodilja u narednom mandatu, a to su realni sektor i privreda

  “Samo jaka i stabilna RS može biti i politički zaštićena”, kazao je Višković.

  Željka Cvijanović najavila je reorganzicvaiju ministarstva nauke i tehnologije koje će postati ministarstvo nauke, visokog obrazovanja i nove tehnologije.

  “Ovo je veliki dan. Vjerujem da će Višković brzo uspjeti da sastavi novi kabinet i da ćemo bez zastoja nastaviti da funkcionišemo zajedno”, kazala je ona i dodala da je Višković godinama sastavni dio velikog tima koji radi za RS.

  Naglasila je da su ranije obavljene konsultacije s političkim partijama, a da će nova vlada predložiti budžet entiteta za sljedeću godinu i program ekonomskih reformi.

  “Ne želim da dajem nikakva epohalna obećanja nego da kažem da ću časno i pošteno obaviti taj posao kao što sam radio i do sada. Poslije završetka fakultetskog obrazovanja, ostao sam da radim na tom istom fakulteti i neko ko dođe iz malog mjesta u veliki grad to može da zavrijedi samo svojim trudom”, kazao je Višković

  Dodao je da će nastojati da ne razočara građane u RS.

  “Na današnjem sastanku razgovarali samo o mom načinu rada, biću dio tima, nisam od ljudi koji misle da sve znaju, želim da čujem i druga razmišljanja i namjeravam razgovarati sa socijalnim partnerima i uvažiti svako mišljenje koje može donijeti bolje rješenje”, rekao je Višković i najavio da će blisko sarađivati sa Željkom Cvijanović.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × 1 =