More

  Vikend u Brčkom: Tjelesna povreda, teška krađa, tri lišenja slobode, pijani vozači….

  - Advertisement -

  -U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja u okviru kojih su evidentirana tri krivična djela i to “Oštećenje tuđe stvari iz člana 287. i “Laka tjelesna povreda” iz člana 170., kao i “Teška krađa” iz člana 281.  Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  – U izvještajnom periodu evidentirano je pet događaja narušavanja javnog reda i mira u okviru kojih su tri lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”. Za dva lica izdati su prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje”, dok je zbog glasne muzike vlasniku jednog ugostiteljskog objekta izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. “Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  – U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

  – Izdvajamo događaj od dana 05.05.2023. godine kada su policijski službenici tokom redovne kontrole saobraćaja, lice M.H. rođen 1960. godine u Prijedoru, nastanjen u Tuzli, a koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, te je odbio da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu, lišili slobode  na osnovu člana 224. stav (2), kao i članova 152. stav (1) i člana 220. stav (1)  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH (ZOOBS BiH).

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva koji su vozilima upravljali bez potvrde o poznavanju propisa, jednog jer je upravljao vozilom bez registarskih oznaka i jednog zbog nepropisno smještenog tereta.

  – Policiji Brčko distrikta BiH je dana 07.05.2023. godine u 08.04 sati prijavljeno da se ispod mosta na rijeci Savi trenutno utopilo muško lice. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je riječ o licu inicijala  A.K. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen. Na licu mjesta je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen uviđaj. Nakon izvršenog uviđaja započete su aktivnosti na potrazi koju su provodile Jedinica specijalne policije Policije Brčko distrikta BiH, Civilna zaštita  Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, GSS Brčko, Plivački klub “Atos” i Spasilačko ronilački klub “Nemo”, a oko 13 sati pronađeno je i izvučeno beživotno tijelo nedaleko od mjesta utapanja. Na lice mjesta izašao je i dežurni mrtvozornik koji je konstatovao smrt, dok se dežurni tužilac izjasnio da nema potrebe za vršenjem obdukcije.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty seven − = thirty two