More

  Vikend u Brčkom: Pustošenje šume, hapšenje osobe sa potjernice, tri saobraćajne nezgode….

  - Advertisement -

  – U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima krivičnih djela i to “Pustošenje šume” iz člana 309. stav (1) i “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  – Tokom izvještajnog perioda nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

  – U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 15 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih je jedan isključen i zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva koji su upravljali vozilima u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jednog koji u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, a ujedno je upravljao i neregistrovanim vozilom, jednog koji je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog bez potvrde o poznavanju propisa i tri vozača koji su upravljali vozilima sa nepropisno obilježenim teretom.

  – Tokom protekla tri dana iz oblasti ostalih događaja izdavajamo tri od 30.09.2023. godine i to:

  – Prvi događaj zabilježen je u 01.55 sati kada su policijski službeni Granične policije na graničnom prelazu Brčko tokom kontrole lica inicijala A.O. rođenog 1984. godine iz Brčkog utvrdili da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krađa”. A.O. je lišen slobode, te će prema njemu biti preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje na daljem procesuiranju.

  – Drugi događaj je evidentiran u 16.15. sati kada je zaprimljeno obavještenje Policijske uprave Novi Grad, da su tokom kontrole lica inicijala B.E. rođenog 2002. godine iz Vogošće, utvrdili da je za njim raspisana potjernica PBD BiH na osnovu Naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH zbog počinjenog krivičnog djela “Teška krađa”. Lice B.E. je u dalju nadležnost preuzeto od strane  policijskih službenika Sudske policije Brčko distrikta BiH.

  – Treći događaj dogodio se u 22.00 sati kada su policijski službenici tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu lica inicijala I.I. rođenog 2004. godine iz Brčkog, kod kojeg je pronađena biljna materija za koju je nakon oduzimanja preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “Marihuana” bruto mase 1,309 grama. Protiv pomenutog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja  “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana  4. stav (1) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH, navedeno je u saopćenju za javnost iz Policije Brčko distrikta Bosne I Hercegovine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four − fifty two =