More

  Vikend u Brčkom obilježile krađe, narušavanje javnog reda i mira, pijani vozači i “džoint“

  • U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima krivičnih djela i to “Teške krađe” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  – Tokom izvještajnog perioda zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira i to dana 04.11.2023. godine u 16.30 sati kada su policijski službenici slobode lišili lice inicijala .L.A. rođenog 2001. godine iz Brčkog zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, tri jer su upravljali neregistrovanim vozilima i jednog jer u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju.

  OSTALO:

  – Dana 05.11.2023. godine u 21.45 sati policijski službenici su u ulici Vukosavačka nakon izvršene kontrole iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke “Fiat Punto” lice inicijala S.V. rođenog 1998. godine iz Brčkog. Provjerom u registru je utvrđeno da navedeno lice po osnovu neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 3.037,20 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

  – Dana 04.11.2023. godine u 23.40 sati policijski službenici su izvršili kontrolu lica inicijala Ž.D. rođenog 2004. godine iz Brčkog, koji je policijskim službenicima predao jednu motanu cigaretu tzv. “džoint”  za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “Marihuana” bruto mase 1,318 grama. Nakon toga u 01.50 sati izvršena je kontrola i lica inicijala A.T. rođenog 1987. godine iz Brčkog koji je policijskim službenicima predao paketić žute boje u kojem se, kako je utvrđeno nakon preliminarnog vještačenja, nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” neto mase 2,264 grama.

  Protiv pomenutih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih  prekršaja  “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana  4. stav (1), a kažnjivo po članu 85. stav (1) tačka 1. i u vezi sa članom 85. stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH” 8/06).

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 15 = sixteen