More

  Vikend u Brčkom: Iz saobraćaja isključena 2 drogirana i 26 pijanih vozača

  – U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo iz oblasti imovinske prirode i to “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta  BiH.

  – U navedenom vremenskom periodu zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira.

  Tokom navedenih događaja za četiri lica su zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta  BiH, izdati prekršajni nalozi.

  – Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

  – Izdvajamo događaj od dana 12.11.2022. godine kada je zbog pucanja cijevi na vodovodnoj mreži radi sanacije radova na istoj, ulica Savska zatvorena za saobraćaj motornih vozila, a što je i dalje na snazi.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno  41 vozača i vozilo. Od toga dva vozača od kojih je jedan bio pod dejstvom opojne droge, dok je drugi odbio da se podvrgne  ispitivanju prisustva opojnih droga u organizmu, zatim 26 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, četiri vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva vozača koji su upravljali vozilima u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, tri jer su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, jedan zbog preopterećenosti vozila i jedan zbog nepropisnog prevoza tereta.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u dane 11. i 13.11.2022. godine tokom redovnih poslova i zadataka u Gornjem Rahiću i Marković Polju zaustavili vozače motornih vozila marke “Audi” kojim je upravljao A.N. rođen 1987. godine i vozila marke  “VW Kombi” kojim je upravljao Dž.A. rođen 2002. godine, oba iz Brčkog. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da su navedena lica višestruki povratnici u vršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da po osnovu neplaćenih kazni A.N. ima dugovanje u iznosu od 2.470, dok lice Dž.A. duguje 5.187 konvertibilnih maraka, te su im zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem prekršaja, privremeno oduzeta vozila i deponovana u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Protiv navedenih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navedeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ nine = 1

  Čitano

  Povezani članci