More

  Vikend iz policijske bilježnice

  - Advertisement -

  – U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja sa obilježjima krivičnih djela i to  “Prevara” iz člana  288. stav (1), zatim “Krađa” iz člana 280. stav (1) i “Teška krađa” iz člana  281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  – Tokom izvještajnog perioda jednom licu je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 14.10.2023. godine kada je Policiji u 02.48 sati prijavljeno da je došlo do saobraćajne nezgode u ulici Mostarska na parking prostoru ispred jednog Tržnog centra. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovao vozač motornog vozila marke „Opel Zafira” lice inicijala Ć.S. rođen 1966. godine iz Brčkog, a koji je vozilom ostvario kontakt sa licem S.Š. rođen 1986. godine iz Brčkog koji je stajao ispred vozila.  Izvršenim alkotestiranjem vozača navedenog motornog vozila utvrđeno je da isti ima 2,10 grama po kilogramu alkohola u krvi, dok je kod lica S.Š. utvrđeno da u krvi ima 2,38 grama po kilogramu alkohola u krvi. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a vozač motornog vozila Ć.S. je lišen slobode zbog vožnje motornog vozila pod dejstvom alkohola većem od dva grama po kilogramu.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga 20 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih je jedan vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog koji je upravljao vozilom sa neregistrovanom poluprikolicom, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog jer je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je vozilom upravljao bez potvrde o poznavanju propisa, dva koji su upravljali preopterećenim vozilima i dva jer upravljali vozilima uz nepropisno obilježen teret.

  OSTALO:

  – Dana 15.10.2023. godine u 23.30 sati policijski službenici su u mjestu Brka iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke “Audi A6” lice inicijala H.T. rođenog 1987. godine iz Brčkog, koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,33 grama po kilogramu, a istovremeno je utvrđeno da je za vozilo istekla važnost potvrde o registraciji. Provjerom u registru utvrđeno je da po osnovu neplaćenih novčanih kazni navedeno lice ima dug u iznosu od 3.525,70 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

  – Dana 15.10.2023. godine u 21.55 sati policijski službenici su tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu lica inicijala J.J. rođenom 1979. godine iz Brčkog, kod kojeg je pronađena biljna materija za koju je nakon oduzimanja preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “Marihuana” bruto mase 1,834 grama. Protiv pomenutog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja  “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana  4. stav (1), a kažnjivo po članu 85. stav (1) , tačka 1. i u vezi sa članom 85. stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH” 8/06).

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four − = 47