More

  Vijeće roditelja Pete OŠ pisalo šefu Odjela za obrazovanje, problem grijanja

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vijeće roditelja Pete osnovne škole pisalo je šefu Odjela za obrazovanje u Brčkom Zoranu Bulatoviću, njihov dopis prenosimo u cijelosti:

  Koristimo ovu priliku kao Vijeće roditelja Ju Peta Osnovna škola Brčko distrikt BiH da Vam skrenemo pažnju na jedan ogroman problem sa kojim se ova škola , njeni  zaposleni a naročito učenici suočavaju od nastanka  Brčko distrikta.

  Naime, ne znamo da li ste upoznati ali ovo je mislimo jedina gradska škola koja se u toku grejne sezone zagrijava na ugalj, samim tim ne moramo Vam naglašavati o kojem grejnom prostoru se radi i koliko učenika i nastavnog osoblja radi u nehumanim uslovima. Zagrijavanje prostorija zavisi da li je ugalj kvalitetan da li domar može stići obaviti sve zadaće što dovodi do toga da su prostorije hladne i neuslovne za kvalitetan rad i boravak.

  Činjenica je da su učenici i zaposlenici  u ovoj školskoj godini više boravili u hladnim nego u zagrijanim prostorijama i smatramo da je krajnje vrijeme da se to konačno završi. S toga tražimo od Vas da za sljedeću školsku godinu učinite sve da prostor pomenute škole počne se zagrijavati kao i sve druge vladine institucije na lož ulje i da konačno učenici i zaposlenici u 2022 godini ne moraju razmišljati o toj elementarnoj stvari.

  Smatramo da je dovoljno vremena  i  rok od narednih šest mjeseci da se izvrši ugradnja kotla i cisterne za lož ulje, jer sa početkom naredne grejne sezone ako naša djeca i zaposlenici ove škole budu u nehumanim uslovima opet, bit ćemo primorani da iskoristimo sve legalne mogućnosti alarmiranja svih relevantnih institucija, medija, a u krajnjem slučaju , pošto nam je zdravlje djece i zaposlenih najbitnije tražiti i obustavu nastave dok se pomenuti problem ne riješi.

  Nadamo se da će te imati sluha za rješavanje ovog velikog problema i da će se završiti čim prije na obostrano zadovoljstvo, navedeno je u dopisu Vijeća roditelja Pete OŠ.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = eight