More

  Vijeće ministara odobrilo novac: Bosna i Hercegovine šalje timove koji će pomoći Sloveniji

  - Advertisement -

  Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je održalo 7. vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj je odobreno pružanje pomoći Vladi Republike Slovenije.

  Bosna i Hercegovina će pružiti pomoć u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

  Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

  Vijeće ministara donijelo je i Odluku o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine u svrhu finansiranja troškova timova iz BiH prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM.

  Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Upravi civilne zaštite RS-a.

  Klix.ba//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty ÷ = fifty