More

  [UŽIVO] Vanredna sjednica Skupštine: Na dnevnom redu usvajanje budžeta

  Kamere Skupštine Brčko distrikta BiH

  U nastavku 17. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH danas su usvojene tačke vezane za davanje saglasnosti JZU „Zdravstveni centar Brčko“ u vezi sa raspodjelom viška prihoda nad rashodima i izmjenom finansijskog plana za narednu godinu, te data saglasnost na plan rada i finansijski plan Zavoda za zapošljavanje za 2022. godinu, Razvojno-garantnom fondu, te usvajanje izvještaja o radu Upravnog odbora “Radija Brčko”.

  Skupština je, takođe, usvojila izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za Evropske integracije i međunarodnu saradnju, Kancelarije koordinatora Distrikta pri Vijeću ministara BiH, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, JP „Luka“ Brčko, kao i informacije o bezbjednosnoj situaciji i fudbalskim stadionima u Brčko distriktu.

  Najveću pažnju zastupnika izazvali su revizorski izvještaji pojedinih javnih institucija u Distriktu, a predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je da treba u segmentu planiranja finansija tih pravnih lica napraviti uštede i sve te troškove svesti na nulu tamo gdje je to moguće.

  Popodne je na dnevnom redu nastavak aktivnosti oko usvajanja budžeta Brčko distrikta za 2022. godinu koji u prijedlogu iznosi 239 miliona KM, a za koji predsjednik Skupštine Milić smatra da će biti usvojen do kraja godine.

  Uštede od preko šest miliona maraka bile bi usmjerene na komunalnu infrastrukturu, a uštede koje su napravljene između prvog i drugog čitanja budžeta odnose se uglavnom na plate i materijalne troškove.

  Miliće je naglasio da bi usvajanjem budžeta u zakonskom roku bila omogućena njegova operacionalizacija već od prvog radnog dana 2022. godine.

  Izvor: Radio Brčko

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI