More

  “Vermont” organizovao edukaciju za srednjoškolce na temu pisanja biografije

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Omladinski centar „Vermont“ danas je organizovao edukativnu radionicu za oko 50 učenika na temu pisanja biografije. Učenici su imali priliku da prošire svoja znanja i vještine o tome kako na najbolji način napisati biografiju /CV/ i motivacijsko pismo, a sve sa ciljem što većeg aktiviranja mladih kada je u pitanju upis na fakultet i odlazak na intervju za prvi posao.

  Direktor “Vermonta” Damir Radenković podsjetio je da već sedam godina za redom rade edukaciju o karijernom usmjeravanju i savjetovanju, te da je cilj edukacija učenike što bolje osposobiti za dalji život i to na način prilagođen njihovom uzrastu.

  „Kroz rad na pisanju biografije želimo da se na što bolji način svako od njih predstavi, a da opet bude unikatan, jedinstven, ustvari da poslodavac pri odabiru obrati pažnju baš na njih, odnosno na njihovu biografiju“, dodao je Radenković.

  Pojasnio je da na ovim edukacijama kada je riječ o pisanju biografije, koriste formu aplikacije Europske unije koja je na snazi u svim zemljama EU.

  „Naravno mi nismo član Evropske unije ali težimo ka tome i iz tog razloga koristimo tu aplikacionu formu. Naša želja je da učenicima pokažemo metodologiju u pisanju biografije, da je znaju dopunjavati, odnosno da se znaju prilagoditi svakom poslodavcu posebno“, pojasnio je Radenković.

  Jedna od učesnica, učenica četvrtog razred Poljoprivredne i medicinske škole Vanja Bogojević, istakla je da je već treći put na ovoj edukaciji.

  „Bilo mi je jako interesantno za slušanje i dosta toga sam naučila. Dosta vještina koje će mi trebati za dalje obrazovanje i samo zapošljavanje, a prvenstveno kako napisati biografiju i kako ona treba da izgleda“, istakla je Bogojević.

  Radenković je još kazao ovom prilikom da će “Vermont” organizovati i debate učenika između srednjih škola, na kojem će biti prisutni i predstavnici fakulteta. A 27. maja organizuju i ‘Sajam obrazovanja i zapošljavanja’ na kojem će biti predstavnici oko 25 univerziteta iz BiH, Hrvatske i Srbije, predstavnici desetak ambasada koje imaju projekte stipendiranja učenika, te oko 50 privrednika za koje će biti organizovano predavanje o Europskim fondovima.

  Radiobrcko.ba/Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty one − = 25