More

  Veliki uspjeh učenika i zaposlenika Muzičke škole u Brčkom

  spot_imgspot_img

  Muzička škola u Brčkom aktivno radi 72 godine i upravo pred rođendan škole i godišnji koncert učenika koji će se održati 08. 06. 2022. godine sa početkom u 19h u Domu kulture Brčko, iz škole stižu sjajne vijesti za ljubitelje umjetnosti i građane Brčko distrikta BiH.

  Naime, u ovoj školskoj godini učenici i njihovi profesori sa odsjeka za klavir, harmoniku, gitaru, violinu, solfeggio sjajno su se predstavili na međunarodnim takmičenjima učenika muzičkih škola na raznim takmičenjima u regionu, državi, Evropi i udaljenijim zemljama, gdje su na najbolji mogući način prezentovali svoj rad, umjetnost, kulturu našeg grada.

  Iako je pandemija COVID 19, uzela svoj danak na svakom polju pa tako i u umjetnosti učenici i profesori su marljivo radili i pripremali svoje programe duži vremenski period, gdje su učenici pored redovne škole i obaveza u istoj, odvajali jako puno vremena kako bi bili ne samo odlični učenici i u muzičkoj školi, nego veliki broj njih i dodatno radio kako bi postigli ove uspjehe ocijenjene od strane eminentnih umjetnika, profesora sa renomiranih muzičkih akademija u regionu i svijetu.

  Tako su ove godine učenici u pomenutim klasama nastupili ili će nastupiti na 50 međunarodnih takmičenja a već su osvojili 42 nagrade, od toga učenici su osvojili 28 prvih nagrada, 12 drugih i 2 treće nagrade uz napomenu da se do kraja godine još 6 učenika takmiči na međunarodnom takmičenju u Abu Dhabiu, UAE i Sarajevu 2 učenika gdje ne sumnjamo u dobru prezentaciju i nadamo se novim nagradama, istakao je direktor Muzičke škole u Brčkom, magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić, navedeno je iz Muzičke škole u Brčkom.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty five + = 41

  Čitano

  Povezani članci