More

  Veliki protest u Crnoj Gori: Mandića ne prihvatamo za predsjednika Skupštine/VIDEO

  - Advertisement -

  Ispred Skupštine Crne Gore sinoć, 30. oktobra, pod sloganom “Na okup!” održan protest zbog imenovanja Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore.

  Sa protesta je poručeno da neće prihvatiti Andriju Mandića za predsjednika Skupštine i da traže od budućeg premijera Milojka Spajića da odloži popis stanovništva i prihvati sve zahtjeve ili će uslijediti žestok bojkot.

  Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana “Luča” rekao je za Mandića da nikad neće moći biti predsjednik crnogorske Skupštine jer je, po njegovim riječima “nedostojan”, te da Skupština današnjim izborom “simbolički, i moralno, i politički postaje razvalina”.

  Pozvao je suverenističke stranke da razmisle o bojkotu institucija.

  “Suverenističke stranke još jednom pozivam na okup i iskreno jedinstvo, uz molbu da razmisle o bojkotu i povlačenju iz prosutih institucija ove zemlje, počevši od večeras”, rekao je Vušurović.

  Jelena Marković iz Liberalne partije kazala je da se nisu stekli uslovi za slobodno izjašnjenje građana na popisu stanovništva.

  “Popis može imati za posljedicu nestanak Crne Gore kao poslije Podgoričke skupštine”, navela je Marković.

  Kazala je da se po izboru Mandića za predsjednika Skupštine, protiv koga se vodi krivični postupak, vidi koliko su uništene institucije u državi.

  Predstavnik Socijaldemokrata Nikola Zirojević rekao je da u odbrani državnih interesa stoje svi koji građansku Crnu Goru nose u srcu.

  “Danas smo u Skupštini vidjeli novu verziju Mandića. Nećemo dozvoliti da nas ta lažna retorika prevari jer – vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud”, naveo je Zirojević.

  Rekao je da su se građani okupili da iskažu jasan protest prema “namještenom popisu čiji su rezultati unaprijed poznati”.

  “Nijedan pedalj ove teritorije nećemo dato nikome, ni po koju cijenu. Nije vlada Pokreta Europa sad ništa više od vlade Dritana Abazovića. Ideološke matrice su iste. Ovo je Vlada DF-a i Vučića”, naveo je Zirojević.

  Pozvao je budućeg premijera Milojka Spajića da odgodi popis.

  “Spajiću, ili će ti prvi potez biti odlaganja popisa i sjesti sa nama da razgovaraš ili ćeš se suočiti sa nikad viđenim bojkotom popisa i političkim cunamijem”, poručio je Zirojević.

  Funkcioner Demokratske partije socijalista Oskar Huter izjavio je za predsjednika Skupštine Crne Gore, koja je NATO članica, da postaje čovjek čija je politika anti NATO, i da je glasao protiv njene nezavisnosti.

  Potpredsjednica mladih evropskih socijalista Kristina Šćepanović rekla je da za predsjednika Skupštine nikada neće prihvatiti “četničkog vojvodu”.

  Građani su sa svih strana Crne Gore, iz Nikšića, Herceg Novog, Mojkovca, Tivta, Plava došli u autobusima i automobilima na protest u Podgoricu, piše CDM.

  Na protestu je održan minut šutnje za sve žrtve agresije Rusije na Ukrajinu i palestinsko-izraelskog sukoba.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × = thirty six