Večeras Otisak specijal #1: Kadrić i Kadrić

Večeras počinje sa emitovanjem političko-društvena emisija u produkciji portala Otisak.ba pod nazivom “Otisak specijal”.

Emisiju uređuje i vodi Admir Kadrić, predsjednik Kluba novinara Bosanska Posavina pri Udruženju BH novinari i novinar sa dugogodišnjim iskustvom praćenja političko-društvene situacije na području ove lokalne zajednice, a prvi gost je gradonačelnik Esed Kadrić.

  • Serijal koji ću uređivati trebao bi dati odgovore na sva aktuelna pitanja bilo da je riječ o političarima i politici u Brčkom ili praktičnom životu i aktivnostima svih značajnijih organizacija i udruženja koja djeluju na području Distrikta. Pokušat ćemo dobiti odgovore na pitanja koja vrlo često neće baš odgovarati našim sagovornicima, a bit će utemeljena na činjenicama i profesionalnom odnosu medija koji treba biti u službi istinitog informisanja građana – izjavio je Admir Kadrić.

Glavni i odgovorni urednik emisije i portala Otisak.ba Adis Mujdanović izrazio je nadu da će ova emisija doprinijeti napretku Brčko distrikta BiH.

  • Uloga medija u demokratskim društvima je jako bitna, a ovo je još jedan u nizu projekata koje smo pokrenuli i u kojima učestvujemo s ciljem rješavanja problema i brojnih pitanja putem iznošenja činjenica i kritika na rad institucija, organizacija i pojedinaca. Bavit ćemo se svim temama od javnog interesa – kazao je Mujdanović.

Emisija će biti emitovana svakog utorka u 21:30 sati na YouTube kanalu Otisak TV.