More

  Vanredna sjednica Skupštine Brčko distrikta

  Sjednica je zakazana za četvrtak, 28. decembar s početkom u 13 sati.

  Predsjednik Esed Kadrić sazvao je šestu vanrednu sjednicu Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Sjednica je zakazana za četvrtak, 28. decembar s početkom u 13 sati.

  Predložen je dnevni red sa dvije tačke:

  • Razmatranje i usvajanje Prijedloga odluke o usvajanju amandamana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2017. godinu – izvjestilac gradonačelnik
  • Razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu – po hitnom postupku

  Drugi rebalans Budžeta

  Brčanska Vlada usvojila je u utorak, na 32. vanrednoj sjednici, Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet za 2017. godinu.

  U Budžetu se uvećava finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM [konvertibilnih maraka], a rebalansiran budžet iznosi 247.321.235,20 KM.

  Riječ je o drugom rebalansu Budžeta u ovoj godini.

  “Usljed isticanja važenja jednog broja projekata kapitalnog budžeta iz 2015. godine sa 31. 12. 2017. godine ukazala se potreba da Vlada obnovi te projekte kako bi im se produžilo važenje i u 2017, odnosno u 2018. godini, s obzirom da mi imamo trogodišnji kapitalni budžet koji važi za fiskalnu godinu u kojoj je donesen i naredne dvije godine. Imali smo 163 takva kapitalna projekta”, istakao je u utorak Osman Osmanović, direktor Porezne uprave Distrikta.

  Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta za 2017. godinu.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  64 ÷ eight =