More

  Vakat je….SDA i NES predstavili zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad/FOTO

  - Advertisement -

  Stranka demokratske akcije (SDA) i Narodni evropski savez (NES) predstavili su zajdničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar Dženana Selimbegovića.

  Prisutnima se obratio predsjednik Glavnog odbora NES-a i federalni zastupnik Mirza Batalović . Na početku obraćanja je kazao da su SDA i NES svoje povjerenje dali Selimbegoviću.

  “Politička podrška će u narednom peiodu dobiti i širu konotaciju. Na čelu lokalne zajednice moramo imati najuspješnijeg kandidata”, rekao je Batalović, prenosi Klix.

  Nova energija

  Govoreći o odlikama uspješnog kandidata rekao je da mora imati moralni integritet, kompetencije i menažderske sposobnosti.

  “Svaki kandidat nudi novu energiju, a to mogu učiniti ljudi koji nisu ranije bili kandidirati”, kazao je između ostalog.

  Dodao je da smatra da je pogrešno nekoga kandidovati radi unutarstranačkih previranja.

  Rekao je da je Selimbegović dokazani patriota, nije potrošen u političkom smislu i ima integritet.

  Predsjednik Povjereništva SDA Stari Grad i delegate u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić rekao je da se SDA neće baviti komentarisanjem dosadašnjeg načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića.

  Rekao je da u Starom Gradu vlada atmosfera straha te je najavio da će Selimbegovića podržati još neke stranke.

  “Krenuli smo u ovaj izborni process veoma ozbiljno. Analizirali smo mišljenje svakog stanovnika svake mjesne zajednice Starog Grada. Kada smo ih pitali o kandidatu rekli su da ne žele starijeg od 50 i ne mlađeg od 40 godinate da ne žele ista politička lica. To je bio težak zadatak. I da žele čovjeka koji može garantovati sigurnost. Komunikacijom sa bazom i uglednim ljudima iskristalisalo se ime Dženana Selimbegovića, čovjeka sa perfektnom pravnom karijerom i čistim obrazom”, rekao je Zahiragić.

  Dodao je da je Selimbegović sa 18 godina pristupio Armiji RBiH.

  “Bio je dobar borac, to govore njegovi saborci, jeste da nije bio četiri godine i 22 dana u vojsci kao neki. Nakon demobilizacije završava srednju školu, nije kao neki pečate u ratu skupljao. Radi finansijske situacije počinje raditi i bio je konobr u Kolobari, nije čekao da mu država nešto da, uzeo je tacnu i radio, sam sebi finansirao fakultet, nije tražio da mu neki dekan završi 17 ispita za dva dana”, objašnjava Zahiragić.

  Pisanje programa

  Od tada do danas, dodaje, gradi karijeru pravnika kroz organe uprave i sada je rukovodeći službenik u Predsjednštvu BiH.

  “Njegova kandidatura nama imponuje. Kada je u pitanu politička situacija, svjedočili smo da je politički položaj bošnjačkog naroda prodan, prodali su san o građanskoj državi u Neumu, prihvatili su nametnuta Schmidtova rješenja, prihvatili su suspenziju prava bošnjačkog naroda. Želim im poručiti, draga gospodo, Stari grad nije na prodaju”, kazao je, između ostalog, Zahiragić.

  Na press-konferenciji se obratio i Dženan Selimbegović koji se zahvalio strankama NES i SDA na ukazanoj podršci.

  “Kandidaturu sam prihvatio zato što smatram da je to moja lična, građanska, profesionalna i patriotska dužnost, naročito u ovim kompleksnim političkim okolnostima. Fokus mog inetersovanja bit će na planovima i programima kojima ću unaprijediti život građana Starog Grada. Obećavam, ukoliko dobijem vašu podršku, ja ću biti načelnik svih građana Starog Grada”, rekao je Selimbegović.

  Dodao je da će iskorijeniti strah među starogradskim privrednicima i općinskom administracijom.

  “Iskorijenit ćemo korupciju. Ovim putem posebno želim da obećam građanima Starog Gradada ćemo dati sve od sebe da u ovom vremenu krize morala i napada na porodicu od Starog Grada učinimo oazu porodičnih vrijednosti”, ističe Selimbegović.

  Naveo je da stručnjaci rade na izradi petogodišnjeg plana kojeg će početkom kampanje predstaviti građanima.

  “Opet ćemo se ovdje vidjeti za godinu dana, zato ćemo građanima ponuditi ciljeve za pet godina i mogu obećati da će ciljevi biti čiste sve ulice Starog Grada od smeća i snijega, redovne javne linije prijevoza i park za svako dijete, za svu djecu u svakoj mjesnoj zajednici. Od javnih parkinga se uprihoduje između tri i četiri miliona godišnje, a to nisu trenutno prihodi općinskog budžeta… Vakat je za Stari Grad, hvala Vam”, poručio je Selimbegović.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  19 − fourteen =