Utvrđeno 18 kontakata sa zaraženom osobom iz Peškira

Goran Pisić (Foto: Vlada BDBiH)

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je utvrđeno 18 kontakata sa osobom zaraženom korona virusom u zaseoku Peškiri (brčanska mjesna zajednica Gornji Zovik).

“U prvim kontaktima je bilo devet osoba, u drugim kontaktima šest sa područja Peškira i tri osobe sa područja Tuzlanskog kantona”, naveo je on.

Dodao je da je riječ o osobi koja je došla iz Austrije i živi u petočlanoj porodici u spomenutom mjestu koje, prema njegovima podacima, broji oko 25 kuća i 50 stanovnika, uglavnom starije životne dobi.

Video: Kompletna današnja konferencija za medije

Blokada mjesta

Na osnovu procjene Policije i Pododjela za javno zdravstvo, Krizni štab BDBiH je donio naredbu o blokadi ovog mjesta, koju su policijski službenici izvršili sinoć, u saradnji sa Odjelom za javnu sigurnost i Crvenim krstom.

Fotogalerija

Izvršena je dezinfekcija zaseoka, a danas se očekuje i uzimanje uzoraka za testiranje na korona virus.

Fotogalerija

Pisić je istakao da je tokom izvršavanja ovih zadataka Policija ostvarila jako dobru saradnju sa policijskim upravama Čelić i Srebrenik.

Saopćenje
Novinar: Adis Mujdanović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

24 ÷ six =