Utvrđen dnevni red 31. redovne sjednice Skupštine

  [Ustupljeno Otisku]

  Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome su utvrdili dnevni red nove, 31. redovne sjednice Skupštine. Sjednica je zakazana za srijedu, 6. juna 2018. godine, a počet će nakon što poslanici okončaju razmatranje preostalih tačaka dnevnog reda 30. redovne sjednice, saopćeno je iz Skupštine.

  Nova sjednica Skupštine počet će polaganjem zakletve novih članova Vlade Brčko distrikta BiH, a na dnevnom redu je više zakona.

  „Razmatrat ćemo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a prema kome će javna preduzeća moći pribavljati lokacijske uslove i investirati u infrastrukturu na području Distrikta. Nacrt zakona o dopuni Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, koji sam kao poslanik predložio, tiču se potrebe mnogih građana Distrikta koji prilikom dokazivanja vlasništva nad imovinom imaju probleme zbog neujednačenosti grunta i katastra i nemogućnosti da zakonskim putem na sudovima dokazuju da je to njihovo vlasništvo“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

  Na dnevnom redu 31. sjednice Skupštine je Nacrt zakona o volontiranju i Nacrt zakona o obrazovanju odraslih u prvom čitanju, dok će u drugom čitanju biti razmatrani Nacrt zakona o parničnom postupku, Nacrt zakona o platama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

  Pred poslanicima će se naći i nekoliko tačaka koje se tiču imenovanja kao i više izvještaja i informacija među kojima su Informacija o realizaciji kapitalnih projekata i Informacija o uslovima u funkcionisanju JZU “Zdravstveni centar Brčko“ na prijedlog poslanika Branislava Markovića, navodi se u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  5 + four =