Utvrđen dnevni red 29. redovne sjednice Skupštine

  Pred poslanicima će se naći 30 tačaka dnevnog reda, među kojima je devet zakona, isto toliko odluka o utvrđivanju javnog interesa, kao i više informacija i izvještaja o radu.

  Sjednica zakazana za 25. april [Ustupljeno Otisku]

  Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su u četvrtak pripremni sastanak na kome su utvrdili dnevni red 29. redovne sjednice, zakazane za 25. april, javlja Otisak.ba.

  Pred poslanicima će se naći 30 tačaka dnevnog reda, među kojima je devet zakona, isto toliko odluka o utvrđivanju javnog interesa, kao i više informacija i izvještaja o radu.

  Antikoruptivni zakoni

  Među zakonima koji su uvršteni u dnevni red su antikoruptivni zakoni, Nacrt zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u drugom čitanju, kao i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj i Zakona o socijalnoj zaštiti u drugom čitanju.

  „Na ove zakone se prilično dugo čeka, kao i na izmjene Zakona o visokom obrazovanju. Mislim da je bilo vremena da se oni analiziraju, očekujemo amandmane na sve te zakone i vjerujem da ćemo ih usvojiti“, rekao je Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine.

  Izrazio je uvjerenje da će Skupština uspješno sprovesti raspravu i o ostalim tačkama dnevnog reda 29. redovne sjednice i da će i one biti usvojene.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighteen ÷ = two