More

  Utvrđen dnevni red 27. redovne sjednice Skupštine

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da će sjednicu obilježiti četiri važna zakona u drugom čitanju, odnosno konačnom usvajanju.

  Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (BiH) dogovorili su u srijedu dnevni red 27. redovne skupštinske sjednice, zakazane za 14. mart, javlja Otisak.ba.

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da će sjednicu obilježiti četiri važna zakona u drugom čitanju, odnosno konačnom usvajanju.

  “Razmatranjem i usvajanjem Nacrta zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrta zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, konačno zaokružujemo sve svoje obaveze kada su u pitanju antikoruptivni zakoni, jer jedino mi u BiH nismo ovu aktivnost priveli kraju”, kazao je predsjednik Kadrić.

  Zakoni od posebnog značaja

  U drugom čitanju su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

  “Ovi zakoni imaju poseban značaj za Brčko distrikt i određene socijalne kategorije. Na ova dva zakona pripremamo amandmane koji će, prema našoj procjeni, iznositi oko tri miliona KM (konvertibilnih maraka) dodatnih budžetskih sredstava, jer namjeravamo izjednačiti pravo na naknadu za nezaposlene majke s pravom koje nakon rađanja imaju zaposlene majke”, istakao je Kadrić.

  Na 27. redovnoj sjednici bit će razmatran i Prijedlog budžeta za 2018. godinu koji će, prema riječima predsjednika Skupštine, za desetak dana ući u proceduru usvajanja.

  Pred poslanicima će se naći i više prijedloga odluka, među kojima i Odluka o utvrđivanju fiksne naknade za cijenu vodnih usluga i Odluka o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća koje je predložilo Javno preduzeće Komunalno Brčko.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × = forty eight