Utvrđen dnevni red 25. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta

  "Za davanje saglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje jednog od predloženih kandidata za zamjenika šefa Policije Brčko distrikta BiH neophodni su afirmativni glasovi i to će biti prvi test za vladajuću koaliciju, s obzirom na političke okolnosti u kojima sada radimo", rekao je u izjavi medijima Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

  Pred zastupnicima će se naći i više informacija o sprovođenju okvirnih zakona u oblasti obrazovanja i Informacija o kapitalnim projektima koji duže vrijeme nisu realizovani [Ustupljeno Otisku]

  Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogovorili su se na pripremnom sastanku u četvrtak da se 25. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu, 14. februara.

  Na dnevnom redu će se naći dva zakona u prvom čitanju, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

  U drugom čitanju će se razmatrati Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici, kao i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Zakona o socijalnoj zaštiti.

  Predviđeno je i razmatranje Prijedloga budžeta za 2018. godinu, više odluka, među kojima je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o osnivanju Fonda zdravstvenog osiguranja i davanje saglasnosti na Odluku o usvajanju cjenovnika usluga parkiranja.

  Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Direkcije za finansije u prošloj godini, kao i Izvještaj o radu Nadzornog odbora Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko“.

  Prvi test za vladajuću koaliciju

  Na prijedlog Komisije za zaštitu ljudskih prava, u dnevni red je uvršten Prijedlog deklaracije o osudi govora mržnje.

  Pred zastupnicima će se naći i više informacija o sprovođenju okvirnih zakona u oblasti obrazovanja i Informacija o kapitalnim projektima koji duže vrijeme nisu realizovani.

  Dogovoreno je da se u dnevni red uvrsti i pitanje realizacije skupštinskih zaključaka i da se razmatra Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predsjedavajućih i članova skupštinskih komisija.

  “Imamo i jednu tačku koja se tiče afirmativnog glasanja. Za davanje saglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje jednog od predloženih kandidata za zamjenika šefa Policije Brčko distrikta BiH neophodni su afirmativni glasovi i to će biti prvi test za vladajuću koaliciju, s obzirom na političke okolnosti u kojima sada radimo”, rekao je u izjavi medijima Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = 9