More

  Utvrđen dnevni red 21. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta

  Na pripremnom sastanku je dogovoreno da se u dnevni red uvrsti dvadesetak tačaka.

  Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogovorili su u četvrtak da se 21. redovna sjednica održi u srijedu, 13. decembra, nakon okončanja 20. redovne sjednice, navedeno je u pisanoj informaciji iz ove institucije.

  Na pripremnom sastanku je dogovoreno da se u dnevni red uvrsti dvadesetak tačaka.

  „Najviše pažnje vjerovatno će izazvati zakon o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima. Vjerujem da ćemo nakon sprovedene javne rasprave i pripremljenih amandmana imati kvalitetna rješenja i da će ovaj zakon biti usvojen“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

  Uskoro sanacija klizišta

  Na dnevnom redu je Nacrt zakona o Pravobranilaštvu Distrikta u prvom čitanju, kao i Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca.

  „Predloženo je devet novih odluka o utvrđivanju javnog interesa koje su u funkciji izgradnje infrastrukture na području Distrikta, a u dnevni red smo uvrstili i donošenje odluke o izdvajanju sredstava rezerve za sanaciju odrona na području mjesne zajednice Donji Brezik“, rekao je Kadrić, dodajući da je Odjel za javnu sigurnost priveo kraju procedure i da izvođači uskoro trebaju započeti sanaciju klizišta na još šest lokacija na području Distrikta.

  „Cijenim da ćemo imati kvalitetnu raspravu o svim pitanjima i da će parlament donijeti najbolja moguća rješenja za Brčko distrikt“, zaključio je.

  Šefovi zastupničkih klubova dogovorili su i termin održavanja 22. redovne sjednice, koja će biti zakazana za 20. decembar, stoji na kraju informacije.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three + 4 =