More

  Usvojen rebalans budžeta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u iznosu od skoro 28 miliona maraka

  Na devetoj vanrednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta usvojen je rebalans budžeta Distrikta za 2022. godinu u iznosu od 27.855.072,51 KM.  

  Rebalansom je ukupan budžet Distrikta za 2022. godinu povećan na 267.018.339,51 KM.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je rebalans odobren uz svih 306 amandmana gradonačelnika i pet amandmana skupštinske Komisije za budžet, te da pet amandmana opozicije nije prihvaćeno.

  Predsjednik Milić je napomenuo da je prije konačnog usvajanja prijedlog rebalansa bio na dvomjesečnoj skupštinskoj raspravi, te da je održana i javna rasprava na kojoj su udruženja građana iznijeli svoje prijedloge i sugestije, od kojih su neki prihvaćeni. 

  Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić podsjetio je da su rebalansom izdvojena sredstva za kapitalne projekte koji se, uglavnom, odnose na izgradnju sportskih sala, dječijih igrališta, vodovodne, kanalizacione i putne mreže, te rekonstrukciju Odjeljenja pedijatrije u Opštoj bolnici Brčko.

  „Ovo je jako dobar rebalans i čini mi se da je ovo put kako bi u budućnosti trebali raditi. Izdvojeno je 500.000 KM za izgradnju spomenika civilnim žrtvama rata, 1. 600.000 KM  za subvenciju električne energije za domaćinstva, kao i 50.000 KM za subvenciju kamate za kupovinu prve nepokretnosti“, pojasnio je Blažić.

  Skupština Brčko distrikta započela je i 25. redovnu sjednicu na kojoj su, u prvom čitanju, usvojeni nacrti zakona o civilnim žrtvama rata i zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji u Brčko distriktu o kojem će biti održana javna rasprava 1. juna 2022. Godine, navedeno je u isanoj informciji iz Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × six = 30

  Čitano

  Povezani članci