More

  Usvojen drugi rebalans budžeta Brčko distrikta za 2017. godinu

  U Budžetu uvećava se finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM [konvertibilnih maraka], a rebalansiran budžet iznosi 247.321.235,20 KM.

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je u utorak, na 32. vanrednoj sjednici, Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Distrikta za 2017. godine.

  U Budžetu uvećava se finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM [konvertibilnih maraka], a rebalansiran budžet iznosi 247.321.235,20 KM.

  Riječ je o drugom rebalansu budžeta u ovoj godini.

  “Usljed isticanja važenja jednog broja projekata kapitalnog budžeta iz 2015. godine sa 31. 12. 2017. godine ukazala se potreba da Vlada obnovi te projekte kako bi im se produžilo važenje i u 2017, odnosno u 2018. godini, s obzirom da mi imamo trogodišnji kapitalni budžet koji važi za fiskalnu godinu u kojoj je donesen i naredne dvije godine. Imali smo 163 takva kapitalna projekta”, istakao je Osman Osmanović, direktor Porezne uprave Distrikta.

  Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta za 2017. godinu.

  Ostale tačke dnevnog reda

  Vlada je usvojila Prijedlog odluke o imenovanju upravljačkog odbora Distrikta za realizaciju projekta koji se finansira iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije.

  Dala je saglasnost za angažman 26 osoba za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za javnu sigurnost.

  Usvojen je prijedlog Izborne komisije za imenovanje kandidata za izradu strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH i izradu akcionog plana za provođenje strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH.

  Na prijedlog Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama Programa subvencija privrednim subjektima koji nisu mogli ostvariti pravo na subvencije u 2016. godini zbog prestanka važenja Zakona o podsticajima privrednog razvoja u Distriktu, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Programa utroška sredstava tekućih grantova u Odjelu za privredni razvoj, sport i kulturu – IV. dio.

  Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na projektni zadatak za izradu nacrta strategije razvoja Distrikta za period 2018–2025. godina.

  Vlada je dala saglasnost na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad van radnog vremena te primila k znanju Informaciju o stanju u zdravstvenoj zaštiti, koja će biti proslijeđena u skupštinsku proceduru.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 9 = ninety