More

  Usporivači saobraćaja u Brčkom: Bolja sigurnost ili gužve

  Usporivači saobraćaja će biti ugrađeni i na još nekim lokacijama u Brčko distriktu.

  - Advertisement -

  Na više lokacija u Brčko distriktu, prije nekoliko dana, izvršena je ugradnja usporivača saobraćaja odnosno tzv. ležećih policajaca.

  Usporivači su postavljeni na nekoliko visokofrekventnih saobraćajnica koje, uglavnom, prolaze u neposrednoj blizini školskih objekata, ali i na mjestima gdje je povećano prisustvo pješaka poput Bulevara mira u centru grada, te u naseljima Kolobara i Klanac.

  Zbog negodovanja pojedinih vozača kako se postavljanjem dodatnih usporivača stvaraju još veće saobraćajne gužve u Brčkom, Jasmin Memišević, zamjenik direktora za putnu mrežu u JP Putevi Brčko, ističe da će se, u narednom periodu, vršiti analize protoka saobraćaja, te na preporuku nadležnih službi, ako bude bilo potrebno, neki od ležećih policajaca i ukloniti.

  Lokacije za postavljanje usporivača su odabrane na osnovu zahtjeva roditelja, direktora škola, raznih drugih interesnih grupa, te institucija koje su imale potrebu za postavljanjem ovih objekata na putu kako bi se, prije svega, poboljšala sigurnost učenika i pješaka u saobraćaju, a radi se o sljedećim lokalitetima:

  • Ulica Hasana Bećirevića, kod Gimanzije Vaso Pelagić
  • Ulica Musala, pored Tehničke škole
  • Naselje Ilićka, pored Osnovne škole
  • Ulica Sulje Kahrimana, kod pijace u naselju Klanac
  • Ulica Reisa Džemaludina Čauševića, kod Doma zdravlja
  • Ulica Reisa Džemaludina Čauševića, kod bivše Privredne banke
  • Ulica Muderisa Ibrahimbegovića, pored Pete osnovne škole
  • Bulevar mira
  • Lokalni put u Gornjem Rahiću, pored Osnovne škole
  • Lokalni put u naselju Ulice, kod Osnovne škole

  Bez obzira na negodovanje vozača i mogućnost da se u Brčkom stvaraju dodatne gužve u saobraćaju, u Policiji Brčko distrikta podržavaju ovu aktivnost jer će se njom, kako kažu, povećati bezbjednost pješaka, a prije sve učenika u saobraćaju.

  Recimo i to da će, u narednom periodu, usporivači saobraćaja biti ugrađeni i na još nekim lokacijama u Brčko distriktu, a da se, prema riječima nadležnih, smanjenje saobraćajnih gužvi očekuje izgradnjom obilaznice i više kružnih tokova u gradu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty + = 38