Uspješno organizovan Live kviz znanja #3: Noviteti u narednim izdanjima

Sinoć je na facebook stranici portala Otisak.ba emitovano treće izdanje Live kviza znanja, koji naš medij organizuje u saradnji sa Udruženjem Stand-Up BH iz Brčkog.

Pobijedio je Amer Kujović sa 29 tačnih odgovora, osvojivši tako prvu nagradu – 100 KM, dok je drugi bio Nermin Imamović sa 28 tačnih odgovora, kome je pripala druga nagrada – poklon vaučer za masažu u Dejana Studiju, koji je prijatelj Kviza. Učestvovalo je 110 igrača.

Veoma sam sretan zbog ostvarene pobjede. Veliki sam ljubitelj kvizova i generalno edukativnih medijskih sadržaja, a smatram da je Live kviz znanja, u organizaciji portala Otisak.ba i Udruženja Stand-Up BH, zaista jedan kvalitetan projekat koji nam treba. Pozivam sve ljubitelje kvizova da učestvuju i u narednim izdanjima, jer je zabava zagarantovana, ali se i nauči nešto novo.

Amer Kujović, pobjednik

Pojedini učesnici su imali određenih nejasnoća kada je riječ o posljednjem pitanju.

Zelena majica se dodjeljuje lideru u klasifikaciji po poenima. Zelena majica, na francuskom poznata kao maillot vert, dodjeljuje se biciklisti sa najvećim brojem bodova u sprintu. Bodove za ovaj dres dobijaju vozači koji završe prvi, drugi, itd, na kraju svake faze. Žuta majica, na francuskom poznata kao maillot jaune, nošena je od strane lidera u ukupnom plasmanu i to je najvredniji dres. Pitanje se odnosilo na boju majice koju nosi lider u klasifikaciji po poenima.

Aleksandar Pantelić, autor Kviza i predsjednik Stand-Up BH

U narednim izdanjima Kviza očekuju Vas noviteti, a o terminima ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Budite s nama, zabavite se i edukujte!

--