Uskršnji prijem i koncert

  "Uskrs je blagdan zajedništva i duhovne obnove čovjeka, na koju smo svi mi pozvani, bez obzira kojoj religijskoj zajednici pripadali", rekao je dekan Brčanskog dekanata vlč. Damir Ivanović.

  [radiobrcko.ba]

  Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Brčko, zajedno sa Katoličkom crkvom Brčanskog dekanata i hrvatskim predstavnicima zakonodavne, sudske i izvršne vlasti iz ovog grada, u ponedjeljak su organizirali tradicionalni Uskršnji prijem u Napretkovom domu, javlja Otisak.ba.

  Prije Prijema upriličen je i Uskršnji koncert u Crkvi Presvetog Srca Isusova.

  Zajedništvo i tolerancija

  “Uskrs je blagdan zajedništva i duhovne obnove čovjeka, na koju smo svi mi pozvani, bez obzira kojoj religijskoj zajednici pripadali. Moramo preispitati svoj odnos prema Bogu, kako bismo obnovili odnos prema bratu, čovjeku. Ako ne obnovimo taj odnos, možemo se zapitati kakva će nam biti budućnost. Krist je svojim uskrsnućem obnovio ljudski život, dao mu duhovnu notu i time dao čovjeku svijetlu budućnost. U svjetlu toga pozvani smo biti nositelji uskrsne nade”, rekao je dekan Brčanskog dekanata vlč. Damir Ivanović.

  Riječi dobrododošlice, s pozivom na zajedništvo i toleranciju, uputili su dogradonačelnik Brčkog Anto Domić i predsjednik brčanskog Napretka Anto Basić.

  Čestitka

  “Neka otajstvo Uskrsnuća/Vaskrsenja u nama umnoži vjeru, učvrsti nadu i usavrši ljubav kako bi u ovome svijetu postali nositelji svjetla radosti i budućnosti.

  Čestit i blagoslovljen Uskrs/Vaskrs svim kršćanima uz riječi ohrabrenja i nade: Krist uskrsnu, aleluja! Hristos vaskrsnu!”, navedeno je u čestitki iz Napretka.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty three ÷ = nine