Uroš Vojnović: Ako bih rušio SDS, rušio bih rođenu kuću

  Komentirajući izjavu zastupnika SDS-a Milana Purića, koji je rekao da je njegov potez „nož u leđa Stranci“, Vojnović je naglasio da je emotivno vezan za SDS te da je to stranka iz njegove kuće.

  Uroš Vojnović [Otisak.ba]

  Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Uroš Vojnović sazvao je u četvrtak konferenciju za medije povodom novonastale političke situacije na području ove lokalne zajednice.

  On je na početku kazao da se uvijek zalagao za srpsko jedinstvo, u kontekstu podrške koju je dao gradonačelniku Brčkog Siniši Miliću (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD),  zajedno sa zastupnicima SNSD-a (četiri), Socijalističke partije (SP – dva) i Partije demokratskog progresa (PDP – jedan).

  Podsjetio se na 2016. godinu, kada je potpisan koalicioni sporazum između SDS-a i SNSD-a koje su po njemu „okosnica srpskog jedinstva“, napomenuvši da je SDS tada odlučio da je bolje da ne uzima funkciju gradonačelnika.

  „SNSD je potvrdio želju da SDS ostane u vlasti“, naglasio je Vojnović, istakavši da podržava „srpskog gradonačelnika“ i da ne želi biti on taj koji će ga „rušiti“.

  Rekao je da je izgubio komunikaciju sa povjerenikom ove stranke u Brčkom Mladenom Bosić nakon što je zastupnik Branislav Marković postao član SDS-a.

  „Smatrao sam da nacionalna stranka (SDS) nije trebala da uvodi u svoj klub čovjeka koji dolazi iz građanske opcije“, izjavio je Vojnović, dodavši da je od tog momenta „izbrisan“.

  Komentirajući izjavu zastupnika SDS-a Milana Purića, koji je rekao da je njegov potez „nož u leđa Stranci“, Vojnović je naglasio da je emotivno vezan za SDS te da je to stranka iz njegove kuće.

  „Ako bih ja rušio SDS, onda to znači da bih rušio rođenu kuću. To je čista zloupotreba. Čini mi se da je to zamjena teza. Meni je bio cilj opšti interes, a na aktuelna politička situacija, pitanje izbora u oktobru, lične ambicije za određene funkcije. Ja sam samo djelovao i bar vjerujem da djelujem za opštu korist Srba i druga dva naroda.“

  „Ako me isključe iz SDS-a, ja ću sljedeći dan otići i učlanit se. Ne mislim nigdje ići iz SDS-a. Stranka nek odluči da li ću biti samo član ili ću biti ovo što sam bio. To je stranka koja se voli i koja se živi“, kazao je na Vojnović na kraju konferencije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × = six