UO JP Komunalno Brčko: Rejzović nije adekvatno izvršavao obaveze i dužnosti

  "Nermin Rejzović nije adekvatno izvršavao obveze i dužnosti kojih se prihvatio imenovanjem na mjesto direktora Poduzeća 09.01.2017. godine, misleći prvenstveno na to da nije izvršavao obveze i dužnosti koje su propisane zakonom, aktom o osnivanju ili drugim aktima Preduzeća", navedeno je u saopćenju UO JP Komunalno Brčko.

  Svi članovi Upravnog odbora usvojili su Odluku o razrješenju Nermina Rejzovića sa funkcije direktora (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Upravni odbor Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” 17. januara, na 29. redovnoj sjednici, razriješio je dužnosti dosadašnjeg direktora Nermina Rejzovića, povodom čega je 22. januara uputio saopćenje za javnost:

  • Upravni odbor JP Komunalno Brčko je nakon sveobuhvatne analize dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata Nermina Rejzovića na poziciji direktora Javnog poduzeća Komunalno Brčko ocijenio da Nermin Rejzović nije adekvatno izvršavao obveze i dužnosti kojih se prihvatio imenovanjem na mjesto direktora Poduzeća 09.01.2017. godine, misleći prvenstveno na to da nije izvršavao obveze i dužnosti koje su propisane zakonom, aktom o osnivanju ili drugim aktima Preduzeća. Odluka o razrješenju nije donesena naprečac niti nepromišljeno. Svjesno i nakon pomnog razmatranja, svi članovi Upravnog odbora usvojili su Odluku o razrješenju Nermina Rejzovića sa funkcije direktora. Na istoj sjednici za vršitelja dužnosti direktora Upravni odbor je imenovao Mirsada Đapu, koji je dužnost prihvatio i od kojeg Upravni odbor očekuje posvećenost, kvalitetnu suradnju, unapređenje komunikacije sa svim relevantnim čimbenicima, konkretne rezultate na poboljšanju cjelokupnog poslovanja i maksimalno angažiranje svih radnih kapaciteta da bi se Poduzeće pokrenulo i poboljšalo likvidnost, te uozbiljilo procese isporuke usluga građanima, zbog kojih poduzeće i postoji.

  Karijera Đape

  Mirsad Đapo rođen je 1953. godine u Brčkom. Diplomirao je 1976. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu.

  Deset godina je radio u Tekstilnom kombinatu “Interplet”, a od 1986. godine pa sve do rata je bio predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Brčkom.

  Od 1992. do 1997. godine radio je kao pomoćnik načelnika federalne Općine Brčko, kada je izabran za predsjednika multietničke Skupštine Brčko, pod međunarodnom supervizijom u okviru bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

  Na toj funkciji ostaje do uspostave Brčko distrikta, 2000. godine, kada je imenovan za predsjednika Prijelazne skupštine Distrikta.

  Na prvim izborima u Distriktu, 2004. godine, Đapo je izabran za gradonačelnika i na toj funkciji ostaje punih pet godina.

  Od 2009. do Općih izbora 2010. godine bio je predsjednik Skupštine Distrikta, a potom prelazi u Vijeće naroda RS-a.

  Na Općim izborima 2014. godine borio se bez uspjeha za mjesto zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i na Lokalnim izborima 2016. godine, kada je sa svojom novom strankom Pokret za bolje Brčko-Đapo Mirsad [PBB] ostao bez mandata u brčanskoj Skupštini.

  Bio je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a trenutno je predsjednik PBB-a.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  28 ÷ twenty eight =