Umjesto auta, Jasmina Frkatović odlučila se za hadž i hidžab

  Kaže da joj se davno prije javila želja za odlaskom na hadž i ističe da je svakim danom, u potrazi za automobilom, njena želja bila u stvari odlazak na hadž.

  Jasmina sa ocem otputovala na hadž

  Dvadesettrogodišnja Jasmina Frkatović mnoge će u vremenu u kojem živimo iznenaditi svojom odlukom, a opet mnoge neće. Jasmini je otac prije nekoliko mjeseci dao novac da sebi kupi automobil, međutim, Jasmina je umjesto u kupovinu automobila, novac odlučila “uložiti” na nešto mnogo vrjednije, na putovanje na hadž, piše hadziumra.ba.

  “Zaista sam željela automobil. Obišla sam brojne gradove u BiH u potrazi za njim, ali jednostavno nismo nalazili ništa. Međutim, tokom cijelog tog putovanja po Bosni imala sam taj osjećaj da to nije to”, kazala je Frkatović.

  Kaže da joj se davno prije javila želja za odlaskom na hadž i ističe da je svakim danom, u potrazi za automobilom, njena želja bila u stvari odlazak na hadž, a ne kupovina automobila.

  “Kada sam se jednom sa ocem vraćala kući, kazala sam kategorično da ja idem na hadž. Babo je imao želju također, ali mu to ove godine nije bilo u planu. Međutim, kada sam izrazila svoju želju, on je učinio sve da ide ove godine, jer ja svakako ne bih mogla sama, jer mi treba mahrem, pratilac”, istakla je Jasmina.

  Kaže da je bilo jako puno pozitivnih komentara i podrške okoline.

  “Iako sam dobila puno podrške, bilo je i onih komentara tipa još si mlada, sačekaj još malo. Ja sam sama sebi rekla, kad ću ako ne sada. Ko mi garantuje da ću doživjeti sutra”, priča Jasmina u haremu Poslanikove džamije.

  Ovih dana obavit će hadž zajedno sa svojim ocem, a donijela je odluku da stavi hidžab i njenoj sreći nema kraja.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ten ÷ = one