More

  Uklonjena veće količina municije i ručnih bombi na lokaciji Sandića /FOTO

  Na osnovu prijave Operativno komunikacijskom centru 112, Odjeljenja za javnu bezbjednost od strane građana i Policije Brčko distrikta BiH o pronalasku veće količine municije i ručnih bombi, pripadnici Jedinice za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) i brzi odgovor Odsjeka civilne zaštite, koji djeluju u sklopu Vladinog Odjeljenja za javnu bezbjednost, Pododjeljenje za zaštitu i spašavanje,  u toku današnjeg dana (25.01.2023. godine), izlaskom na predmetnu lokaciju izvršili su uklonjena dole navedena eksplozivna sredstva:

  – 528 x municija kalibra 7,62×39 mm;

  – 196 x municija kalibra 7,92×57 mm;

  – 1 x metak PAV kalibra 12,7×99 mm;

  – 1 x metak PAV kalibra 14,5×114 mm;

  – 4 x ručna bomba M-75;

  – 2 x ručna bomba M52P3;

  – 3 x okvir za AP.

  Iz Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta BiH, obavještavaju građane da ukoliko pronađu eksplozivna sredstva, odmah obavijeste Operativno komunikacijski centar 112 Odjeljenja za javnu bezbjednost na telefon 121, navedeno je iz Odjela za javnu bezbjednost.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × six = twenty four

  Čitano

  Povezani članci