UIO BiH – Prihodi od indirektnih poreza veći za 69 miliona KM

  Neto prikupljeni prihodi, koji su otišli u raspodjelu korisnicima, državi, entitetima i Brčko distriktu BiH iznosili 967 miliona KM i veći su za 48 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2018. godine.

  Foto: FENA / Arhiva

  Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini, u prva dva mjeseca ove godine iznosili su milijardu i 195 miliona KM i veći su za 69 miliona KM ili 6,11 posto u odnosu na isti period 2018., kada je prikupljena milijardu i 126 miliona KM, potvrđeno je iz Uprave za indirektno opretivanje (UIO) u BiH.

  Naglašavaju da su u protekla dva mjeseca privredi vratili 227 miliona KM, što je za 21 milion KM više u odnosu na isti period lani.

  Iz UIO dodaju da su neto prikupljeni prihodi, koji su otišli u raspodjelu korisnicima, državi, entitetima i Brčko distriktu BiH iznosili 967 miliona KM i veći su za 48 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2018. godine.

  Za finansiranje državnih institucija u prva dva mjeseca 2019. godine raspoređen je iznos od 120 miliona KM.

  Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva (0,25 KM), Federacija BiH je dobila dodatnih 31,9 miliona KM, Republika Srpska 21,1 milion KM i Distrikt Brčko BiH 1,1 milion KM. Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,25 KM.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × = forty five