More

  Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK moli za pomoć

  Predsjednica Udruženja Nermina Čorhodžić navodi da nemaju stalnih prihoda i donacija, te da svoj rad finansiraju na osnovu projektnih prijedloga.

  Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona moli sve ljude dobre volje da se odazovu apelu za pomoć, kako bi ovo udruženje što uspješnije nastavilo sa svojim radom u budućnosti.

  Predsjednica Udruženja Nermina Čorhodžić navodi da nemaju stalnih prihoda i donacija, te da svoj rad finansiraju na osnovu projektnih prijedloga.

  “Svakodnevne radionice izrade ukrasnih predmeta, aktivnosti Udruženja te izmirenje režija (struja, telefon, internet) zahtijevaju stalne prihode, a koje naše udruženje, nažalost, u ovom momentu nema.”

  ŽIRO RAČUN U NLB TUZLANSKOJ BANCI: 1321000310832434
  
  Identifikacijski broj Udruženja: 4209535600008

  Krajnji cilj – inkluzija

  Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica osnovano je 1997. godine, neprofitabilna je i nevladina organizacija koja okuplja djecu i onesposobljena lica, roditelje sa područja Tuzlanskog kantona.

  Udruženje je formirano sa ciljem omogućavanja organizovanog druženja i učenja djece i lica sa posebnim potrebama u Dnevnom centru Udruženja, promovisanjem prava ove populacije, uklanjanjem svih vrsta barijera prema ovoj populaciji, stvaranje uslova za njihovu uspješnu socijalnu integraciju u širu društvenu zajednicu, težeći prema inkluziji, inkluzivnom pristupu svakom korisniku Dnevnog centra.

  ​Cilj Udruženja jeste pomoći djeci, odnosno korisnicima, da svoje živote žive na način koji svakome od njih pruža najbolje i najpotpunije šanse da razvije svoju ličnost i da igra što je moguće pozitivniju ulogu u porodici, užoj i široj društvenoj zajednici. S toga, jedna od najvažnijih stvari u radu Udruženja, pored individualnog i grupnog rada sa korisnicima, jeste pomoć u procesu integracije lica sa kombinovanim smetnjama u normalne, uobičajene društvene tokove, sa krajnjim ciljem – inkluzijom, naglašavaju iz ovog udruženja.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty two − = fifty eight