Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će obilježit Svjetski dan hrane

Svetski dan hrane jedan je od najvažnijih datuma u Kalendaru javnog zdravlјa. Obilježava se od 1981. godine, u preko 150 zemalјa svijeta. Za datum njegovog obilježavanja, 16. oktobar, simbolično je uzet dan kada je davne 1945. godine osnovana Svjetska organizacija za hranu i polјoprivredu (Food and Agriculture Organisation – FAO).

Kampanja povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane ukazuje na činjenicu da se sve nagomilane globalne nedaće neminovno prelivaju na pitanje dostupnosti i bezbednosti hrane, a to je pitanje koje pogađa planetu u cjelini, ali i svakog pojedinca na njoj. S tim u vezi, ovogodišnja globalna kampanja ima za cilј da podstakne osjećaj lične i kolektivne odgovornosti, da probudi solidarnost i aktivizam, kako u svakom od nas ponaosob, tako na nivou zajednica i društva u celini.

- Reklama -

Svjetski dan hrane  ćemo obilježiti besplatnim preventivnim pregledima ( mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvog pritiska, određivanjem BMI) uz stručne savjete i edukativni materijal za sve građane Brčko distrikta  koje će trajati u period od 10 do 13 časova.

Pored preventivnih pregleda, pripremili smo radionicu “Ishranom do zdravlja, zadovoljstva I dugovječnosti” za sve građane distrikta sa početkom u 13 časova.

Lokacija održavanja: Plato ispred prostorija i prostorije udruženja dijabetičara Brčko, ulica R.Dž.Čauševića 30, naselje Kolobara

Početak događaja: 10 sati.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

2 × = ten