Udruga “SPAS” i Crveni križ Brčko distrikta darovali 13 obitelji

Predstavnici Udruge osoba oboljelih od dječje paralize i mišićne distrofije “SPAS” danas su zajedno s predstavnicima Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta posjetili obitelji slabijeg imovinskog statusa, te im uručili pakete pomoći, koje je osigurao Crveni križ Brčko distrikta.

Predsjednik Udruge “SPAS” Igor Tomić ističe da su darovali 13 obitelji svojih članova, ali i samohrane roditelje s više djece. On je istaknuo da paketi sadržavaju osnovne životne namirnice i higijenu, te da su gledali da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Ovom prigodom rekao je i to da na području Brčko distrikta nema mnogo djece oboljele od dječje paralize, ali da ima dosta djece, poput one s mentalnim smetnjama i djece s Downovim sindromom, a koja, kako kaže, nisu dovoljno uključena u društvo.

Konaković Adisi (37), samohranoj majci četvero djece, danas je uručen paket pomoći, koji joj kaže puno znači, posebno zbog toga što je, iako je po zanimanju frizerka, nezaposlena i radi tek povremeno za dnevnicu i to ako je tko pozove.

Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzbegović izjavio kako će se zalagati za razvitak Udruge “SPAS” u pravcu osiguravanja prostorija za rad, te za ovakve i slične akcije svih udruga s područja Brčko distrikta.

Izvor: RadioBrčko.ba
--