UDB ARBiH u Brčkom: Posljednje postrojavanje i salut iz srca Generalu Divjaku

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine uputilo je danas saopštenje koje prenosimo u cijelosti, bez ikakvih izmjena.

  • Polahko odlaze najbolji sinovi Bosne. Neka vam je bosanska zemlja lahka, Generale Divjak. Njome ste hodili ponosno, hrabro i visoko podignute glave, neokaljani mržnjom. Generacije iza Vas njegovat će sjećanje i prenositi Vašu istinu, čuvati od zaborava ono najljepše što je pod ovim komadom neba raslo – velikane koji su izabrali put istine i put suživota i ljubavi prema domovini i za te vrijednosti bili spremni položiti svoj život. Čast je bila služiti pod Vašom komandom. Nenadomjestiv je gubitak koji osjećaju Vaši saborci, Vaša domovina. Premalo je pravih riječi kojima se može obuhvatiti Vaša veličina.

Svim patriotama ove lijepe zemlje, branilačkoj populaciji, porodici i prijateljima Generala Divjaka, Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine izražava najdublje saućešće.

Generale, velikani poput Vas nikada ne umiru. Besmrtni su poput Vaših djela i iskrenih riječi. Ne pucaj!