More

  Učenici proveli anketu: Zloupotreba lijekova u Brčkom

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Učenici  trećeg razreda Farmaceutski tehničar, “JU Poljoprivredne i medicinske škole” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je uradio anketu koja se odnosila na zloupotrebu lijekova.

  Ova anketa dala nam je rezultate da naši građani uzimaju mnoge lijekove bez dozvole svog doktora ili farmaceuta.

  U razgovorima koje smo obavili sa mnogim zdravstvenim radnicima, došli smo do informacija da je zloupotreba lijekova , najčešće antibiotika i psihoaktivnih supstanci, vrlo zastupljena u našem gradu.

  Prijedlog našeg rješenja jeste uvođenje elektronskog sistema rada.

  Jedan od razgovora kojih smo obavili bio je i razgovor sa direktorom JZU Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Emirom Osmanovićem, koji tvrdi da bi ovaj sistem bio vrlo učinkovit za naše zdravstvo i za zdravlje naših građana.

  Ovaj sistem bi pružio punu privatnost po pitanju podataka pacijenata i  u velikoj mjeri smanjio zloupotrebu svih lijekova.

  Sistem bi funkcionirao po sistemu da elektronskim putem ljekar proslijedi na vaš elektronski karton  lijek koji vam je potreban i da ga pacijent dalje proslijedi sa svojim kodom u apoteku u kojoj želi da mu se izda dati lijek.

  Naš cilj jeste da osvijestimo građane koliko god je to moguće i da im skrenemo pažnju na ovaj problem u našem gradu te da ovim člankom potvrdimo koliku podršku imamo  od strane građana da se ovaj sistem provede u našem gradu, napisali su učenici  trećeg razreda Farmaceutski tehničar, “JU Poljoprivredne i medicinske škole” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = 2