More

  U zadnja tri dana raste broj zaraženih virusom korona u Brčko distriktu

  spot_imgspot_img

  U zadnja tri dana, prema podacima nadležnih ljekarskih službi, raste broj zaraženih lica virusom korona u Brčko distriktu.

  Zdravstveni radnici Bolnice Brčko, čiji je značajan dio osoblja takođe zaražen, čine nadljudske napore da do daljnjeg paralelno teku redovni i kovid programi za pacijente.

  Šef vladinog Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Sead Šadić, izjavio je za Radio Brčko da Krizni štaba zdravstva i Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta pomno prate situaciju vezanu za pandemiju zbog novog rasta zaraženih, kako u državi, tako i van granica naše zemlje, naravno s akcentom na Brčko distrikt, a sve u cilju stabilizacije epidemioloških prilika.

  Inače, broj vakcinisanih građana prvom dozom je oko 30 posto, a u toku je i vakcinacija trećom dozom. Šadić je iskazao zabrinutost činjenicom da je sve manji broj građana koji žele da se vankcinišu prvom dozom vakcine i iskazao radost zbog činjenice da nesmetano teče vakcinacija trećom dozom.

  Šadić je kazao da zadnjih dana primjetno raste broj zaraženih lica, a u Covid i trijažnu ambulantu dnevno se javlja preko 200 lica.

  Građani Brčko distrikta na raspolaganju imaju dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, a vakcinacija se vrši u prostoru Omladinskog centra Brčko.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci