More

  U Vijećnici organizovan prijem za Brčanku Doris Živković, evropsku prvakinju u kik-boksu

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici zajedno sa svojim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem organizovao prijem za Doris Živković iz Brčkog koja je na evropskom takmičenju u kik-boksu osvojila prvo mjesto.

  Gradonačelnik je iskoristio priliku i čestitao Doris na osvojenom zlatu te naglasio da su svi sretni što Brčko ima evropsku prvakinju.

  „Za našu lokalnu zajednicu to je veliki ponos i moram kazati da je to nešto što je afirmisalo i BiH i Distrikt. Razgovarali smo o njenim napornim treninzima koje su je doveli do ovog uspjeha. Iskazali smo punu podršku da budemo od onih koji će pratiti njen daljnji sportski aganžman i zacrtane ciljeve u budućnosti. Ovo je uistinu dostojno velikog divljenja jer za vrlo kratak period od dvije godine i napornih treninga ostvariti ovakav rezultata i postati prvak Evrope, to je veliki podvig“, kazao je Kadrić.

  Na kraju prijema Doris se zahvalila gradonačelniku i njegovim saradnicima na poklonima kao i na ukazanoj podršci.

   „Hvala i treneru Vedadu Mulaomeroviću, roditeljima kao i prijateljima koji su mi pomogli da ostvarim veliki rezultat. Nadam se da ću i u narednom periodu da predstavljam svoj grad, svoju državu u što boljem svjetlu i da ću osvojiti još puno zlatnih medalja za Brčko distrikt BiH“, kazala je Živković.

  Čitano

  Povezani članci