More

  U Trećoj OŠ u Brčkom nije bilo zlostavljanja

    Povodom teksta : „Zlostavljanje i u školi u naselju Grbavica: Dijete trpi uvrede i udarce objavlјenog u  ponedelјak, 28/11/2022  u 17:14 časova na portalu Otisak.ba. S obzirom da je ovaj senzacionalistički naslov uznemirio, kako mještane MZ Grbavica i roditelјe tog upisnog područija JU Treće osnovne škole, tako i zaposlene u ovoj ustanovi, smatramo za shodno da se obratimo uredništvu pomenutog portala i javnosti Brčko Distrikta BiH.

  Stručni tim JU Treće osnovne škole provjerio je anonimne navode o „zlostavlјanju“ u našoj školi, sačekali smo da i Policija obavi svoj dio posla u školi tim povodom, pa se obraćamo uredništvu i javnosti sa provjerenom informacijom da nikakvog zlotavlјanja nije bilo, niti je ikakvo zlostavlјanje prijavlјeno nastavnicima niti stručnom timu škole.

  U vezi neodgovornog objavlјivanja  anonimnih pisama u kojima neko iznosi svoj lični utisak o nekakvom „zlostavlјanju“ želimo poručiti uredništvu da akteri medijske scene moraju imati više odgovornosti i provjeriti informacije prije nego što pribave koji pregled više objavom jefitne senzacije. Nasilјe u školi i vršnjačko nasilјe je ozbilјan problem i možda najveći izazov sa kojim se susreću učesnici u vapitno-obrazovnom procesu našeg vremena. Ovakvim neodgovornim pristupom nećete pomoći rješavanju tih problema, naprotiv, odvešćete neupućene na pogrešan trag. Iskreno vjerujemo da je vaša namjera bila dobra, ali vaš pristup problemu je na nivou bulevarskog senzacionalizma i to nikome neće pomoći, naprotiv. Pozivamo vas da u svrhu edukacije javnosti objavite u nekoliko serijala intervijue sa nastavnicim i stručnim saradnicima iz brčanskih škola kako biste uputili javnost u tu problematiku. Treća osnovna škola, a vjerujemo i sve ostale, stoje vam na rapolaganju u vezi svih informacija koje vas zanimaju, a u vezi su sa radom škole.

  Poštovani roditelјi, „Škola je učenicima druga porodica, a šta je sa prvom ?“, parola je sa protesta prosvjetnih radnika u sujednoj državi ! Svjesni težine izazova sa kojim se susreće i škola i vi u odrastanju vaše djece pozivamo vas , da u skladu sa vašim mogućnostima odvojite što više vremena , kako za razgovor sa svojom djecom, tako i edukaciju o problemima i izazovima sa kojima se suočava njihova generacija. Podatak da se na edukativnoj prezentaciji Bezbjednost u digitalnom okruženju, koje je oraganizovano u saradnji Policije distrikta i organizacije EMMAUS pojavilo svga 27 ( dvadesetsedam !) od pozvanih oko hilјadu, govori da još uvijek nismo svjesni u kom vremenu živimo. Želimo da razmislite o tome i informišete se o terminima kao što su : društveno neprihvatlјivi oblici ponašanja, vršnjačko nasilјe, sajber nasilјe itd. To će mnogo pomoći našem bolјem međusobnom razumjevanju, saradnji i mogućnostima da pomognemo našoj djeci da izađu na kraj sa svim izazovima koji su pred njima.

  Vaša JU Treća osnovna škola stoji vam, kao i do sada, na rapolaganju za sve eventualne nedoumice koje imate u vezi sa radom škole.

  Ispred stručnog tima JU Treće osnovne škole

  Vladimir Simić,

   MA Istričar,

  Direktor škole.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  8 × = fifty six

  Čitano

  Povezani članci