More

  U toku javni poziv za sanaciju ratom oštećenih/porušenih objekata

  Pravo prijave na Javni poziv imaju sve osobe koje imaju u vlasništvu stambenu jedinicu koja je bila izgrađena prije rata, oštećena usljed ratnih zbivanja i ne zadovoljava minimalne stambene uslove u skladu sa standardima za obnovu i izgradnju stambenih jedinica u svrhu stambenog zbrinjavanja.

  Podnosioci zahtjeva i članovi porodičnog domaćinstva ne smiju biti evidentirani u evidencijama Odjeljenja za raseljena lica kao korisnici nekih ranijih programa. Uslov je da osobe koje apliciraju na Javni poziv nisu ranije koristile budžetska sredstva za rekonstrukciju i sanaciju stambenih jedinica koje su u njihovom vlasništvu, a oštećene su u proteklom ratu.

  Osobe koje pored oštećene imovine imaju drugu uslovnu stambenu jedinicu za stanovanje također ne mogu biti korisnici ovog vida pomoći. Jedan od eliminacionih uslova je i da osobe koje apliciraju na Javni poziv imaju prebivalište u Brčko distriktu BiH.

  Javni poziv ostaje otvoren do 13.06.2024. godine. Sva zainteresovana lica mogu potražiti više informacija u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, gdje također mogu preuzeti obrasce prijave i potrebnu dokumentaciju.

  (RadioBrčko)

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = eight