U subotu takmičenje u planinskom trčanju “Majevica trejl”

Foto: Facebook.com / Majevica trail
Autor teksta: Srna

Takmičenje u planinskom trčanju pod nazivom “Majevica trejl” biće održano u subotu, 26. septembra, u organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba “Majevica” iz Brčkog, potvrdio je novinarima član tog kluba Željko Novaković.

Novaković je rekao da se takmičenje u Brčkom održava drugu godinu zaredom, te da su ove godine pripremljene četiri staze kružnog oblika u dužinama od dva, pet, 15 i 25 kilometara.

“Imamo prijavljenih 110 učesnika. Neki učesnici će doći na dan trke i to su roditelji sa djecom. Očekujemo lijepu zabavu kao i prošle godine”, istakao je Novaković.

On je naveo da je trka međunarodnog karaktera, ali da će zbog trenutne epidemiološke situacije većina učesnika biti iz BiH.

“Cilj trke jeste promocija zdravog načina života, prirodnih i turističkih potencijala planine Majevice i, generalno, da ljude više približimo prirodi. Nažalost, veliki broj naših ljudi nikada nije bio na Majevici i ovo je jedna od aktivnosti da ih privuče planini”, pojasnio je Novaković.

On je dodao da prva trka startuje u 11.00 časova, da su start i cilj sve četiri trke kod Planinarskog doma “Sveti Bernard” u naselju Gornji Zovik, te da su, uz klub, domaćini takmičenja i članovi Planinarskog društva “Granaš”.

Novaković je napomenuo da se, iako su formalne prijave zatvorene, za učešće u trci još mogu prijaviti svi zainteresovani, uz napomenu da im organizatori ne mogu garantovati pun startni paket.